Ustomed Instuments

Ustomed Instruments

Ustomed Instruments

These are dental instruments from Tuttlingen, the world’s most important cluster for medical technology. USTOMED develops, designs, produces and distributes instruments for dentists, oral and maxillofacial surgeons.

Every day, more than 30.000 satisfied customers in over 30 countries worldwide work with well over 2 million of our products.

Länkar

Ustomed Produkter

Ustomed

InterOss® är ett naturligt bentransplantationsmaterial för användare av benaugementerade produkter inom tandvården. Tillverkad av en beprövad flerstegsreningsprocess som endast lämnar en bensammansättning, InterOss® är ett högrenat osteoledande material för benregenerering.


Ikon för Verifierad av gruppen

Ustomed

InterOss® Syringe är gjord av ett naturligt bentransplantationsmaterial för benregenererande användare inom tandvården. Tillverkad av en beprövad flerstegsreningsprocess som endast lämnar en bensammansättning, InterOss® är ett högrenat osteoledande material för benregenerering.

Ustomed

InterCollagen™ Guide är ett resorberbart kollagenmembran från porcint ursprung avsett för parodontala och/eller tandoperationer. InterCollagen™ Guides täta fibrösa arkitektur förbättrar den mekaniska styrkan, ökar hållbarheten och är lätt att sy. Membranet är en resorberbar barriär som omformas och/eller införlivas av värdvävnaden.

Ustomed

InterOss® Collagen är en oorganisk hydroxiapatit-kollagenkomposit för användning vid parodontit, oral och käkkirurgi. Det är en kombination av 90 % bovint granulat och 10 % porcint kollagenfiber gjutna i block- och pluggform. InterOss® granulat uppvisar en naturlig benmineraliserad struktur, liknande mänskligt ben, och ger en osteokonduktiv miljö för inväxt av det intilliggande livskraftiga benet.